Estepona’s toewijding aan sociale gelegenheden blijkt uit het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig feest met flamencoliederen, typische dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vreugdevolle sfeer. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en mooie outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een levendige omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een scala aan watersportactiviteiten.

Estepona’s toewijding aan visit https://www.esteponaspanje.nl/category/estepona/ toegang wordt weerspiegeld in de Paseo Marítimo, een aantrekkelijke promenade die zich langs de kustlijn uitstrekt. De promenade, omzoomd met handsculpturen, bomen en bloesems, biedt een schilderachtig parcours om te wandelen of fietsen, en biedt indrukwekkende uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van de regionale gerechten terwijl ze genieten van de zeebries.

De evenementen in Estepona, zoals de processies van Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de San Isidro, tonen de sociale en spirituele gebruiken van de gemeenschap. De Semana Santa-processies omvatten ingewikkelde driften, standaardliederen en spirituele gretigheid, waardoor zowel bezoekers als bewoners worden aangetrokken. De Feria de San Isidro, een lentefeest, brengt levendige evenementen op de wegen met ceremonies, liederen en flamencodans.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Al zwervend over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap ontdekken bezoekers verborgen schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een boeiende kustgemeenschap die gemakkelijk de standaard Spaanse uitstraling combineert met moderne faciliteiten. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glanzende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, levendige samenleving en de pittoreske aantrekkingskracht van de omgeving te ontdekken.

Van de fascinerende oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende landbouwwerven, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee. Of u nu de smalle wegen verkent, geniet van regionale specialiteiten, of gewoon geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona is een fascinerend toevluchtsoord voor wie op zoek is naar de authentieke schoonheid van Zuid-Spanje. Estepona, ook wel de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, “is niet alleen een toevluchtsoord voor achtergrond- en natuurliefhebbers, maar ook de hemel voor golfspelers.

De gastronomische scene in Estepona is een feest van Andalusische smaken en verse mediterrane componenten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) die gegrilde sardientjes en paella serveren met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de typische markt van Estepona, is een kookcentrum waar zowel bezoekers als burgers kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de belangrijke muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor grote kunstwerken, die scènes illustreren die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De toewijding van Estepona aan het beschermen van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt schilderachtige bezienswaardigheden van de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de ontwikkeling van de gemeenschap van vroeger tot nu in kaart brengen.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkant en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de buurt, en ontwikkelen een buitengalerij met een moderne uitstraling voor het sociale landschap van Estepona. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo ontdekken.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het regionale leven.

Estepona’s olijfolieroute: Andalusisch vloeibaar goud proeven
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.