Sociaal heiligdom: Meiji-tempel en Yoyogi-park
Ontsnap aan de drukte van de stad door de vredige Meiji-tempel te zien, genesteld in het grote Yoyogi-park. Dit toevluchtsoord van rust is een rauwe vergelijking met het nabijgelegen Shibuya-gebied. Loop met de dreigende torii-poorten, neem deel aan conventionele routines en ervaar een gevoel van rust in de drukke stad.

Tsukiji-vismarkt: culinaire odyssee
Geen reis naar Tokio is compleet zonder een bezoek aan de Tsukiji-vismarkt, een kookplek voor liefhebbers van vis en schaaldieren. Ervaar verse sushi, sashimi en diverse andere heerlijke Japanse recepten op deze dynamische markt. Bekijk de levendige openbare veiling op de groothandelslocatie, waar openbare tonijnveilingen een alledaags fenomeen zijn.

Moderne wonderen: hoogbouw en innovatie
In de overgang van gewoonte bezienswaardigheden in japan naar moderniteit toont Tokyo een horizon verfraaid met verfijnd design. Beklim de Tokyo Skytree, een van de hoogste torens ter wereld, voor adembenemende uitzichten over de stad. Bewonder het verlichte stadsbeeld vanaf dit gebouwwonder en benadruk de soepele combinatie van moderne technologie tot het grootstedelijke textiel van Tokio.

Mount Koya: Zen Monastieke Schuilplaats
Voor een veel diepere onderdompeling in het zenboeddhisme kun je naar Mount Koya (Koyasan) gaan, een spirituele website omzoomd door oude cederbomen. Mount Koya is de thuisbasis van meer dan honderd heilige plaatsen en biedt de kans om een shukubo, een heilige plaats, te ervaren. Neem deel aan petities in de vroege ochtend, bezinning en eet shojin ryori, een veganistisch gerecht dat de eenvoud en mindfulness van het zenleven weerspiegelt.

Akihabara: Elektrisch gemeenschapsextravaganza
Voor technologiefanaten en anime-kenners is Akihabara, ook wel Electric Community genoemd, een plaats van digitale gadgets, manga en anime. Bekijk de dynamische winkels, thema-coffeeshops en pc-gamingfaciliteiten die van Akihabara een sociaal centrum maken voor de Japanse pop- en technologiemaatschappij.

Reflectie van kersenbloesem
Door uw check-out tijdens de kersenbloeiperiode te timen, krijgt uw reis een extra laag rust. Het zien van de fragiele bloemen die in de wind dwalen, hanami genaamd, wordt uiteindelijk een poëtische ervaring. Parken zoals Ueno in Tokio of Maruyama Park in Kyoto worden uiteindelijk hemelse kamers voor stille beschouwing onder de bloeiende sakura.

Visuele oproep van Wabi-Sabi: fouten accepteren
Centraal in het zen-standpunt staat het principe van wabi-sabi, het ontdekken van elegantie in smet en vergankelijkheid. Dit beeld dringt door in de Japanse kunst, design en het dagelijkse leven. Ontdek de rustieke schoonheid van oude theehuizen, de verweerde rotsen in met mos bedekte tuinen en de eenvoud van typisch keramiek – dit alles verwelkomt de elegantie die zich in het onvolledige en kortstondige bevindt.

In het land van het toenemende zonlicht, Japan, ontstaat een duidelijke consistentie tussen natuur, moderniteit en gewoontes, waardoor toeristen worden verwelkomd om een reis van zelfontdekking en kalmte te beginnen. Door de betekenis van zen te aanvaarden, gaat de kunst van het reizen in Japan verder dan gewone expedities; het wordt uiteindelijk een emotionele ervaring, een missie voor rust tussen de levendige landschappen en het sociale tapijt.

In de kunst van het reizen met Japan schuilt echte elegantie niet alleen in de locaties, maar ook in de minuten van stille zelfbevraging en bewondering voor het hier en nu. Het sociale weefsel van het land, van dynamische steden tot rustige heilige plaatsen en natuurlijke wonderen, biedt een canvas voor de kunst van het ontdekken van kalmte. Japan vraagt toeristen een Zen-mentaliteit te accepteren, de elegantie in eenvoud te waarderen en het uitgebreide geluk van het bestaan in elke kortstondige minuut van de reis te ontdekken.

Onsen Retreats: tot rust komen
Om de Zen-manier van leven absoluut te verwelkomen, kunt u genieten van de genezende ervaring van onsens, standaard thermale bronnen. Plaatsen als Hakone en Beppu staan bekend om hun ontspannende thermale water. Het in je opnemen van een onsen, met een natuurlijke of minimalistische stijl, bevordert een uitgebreid gevoel van ontspanning en vernieuwing.

Stedelijke Zen van Tokio
Begin je reis in Tokio, waar de pulserende kracht van het grootstedelijk gebied opmerkelijk verbonden is met minuten zen. Ontdek te midden van de drukke wegen van Shibuya en de neonlichten van Akihabara rustige heiligdommen zoals de Meiji-tempel en het Yoyogi-park. Deze gebieden maken gebruik van een toevluchtsoord van de grootstedelijke drukte, verwelkomen reflectie en ontspannen gemeenschap met de natuur.

Een blik rechtstreeks op Custom
Begin je verhalen over Tokio door jezelf onder te dompelen in het overvloedige sociale erfgoed van de stad. Ga naar het historische gebied Asakusa, waar de beroemde Senso-ji heilige plaats, de vroegste boeddhistische heilige plaats van Tokio, bezoekers uitnodigt met zijn indrukwekkende ingang, Rumbling Gateway (Kaminarimon). Ontdek Nakamise Buying Road, vol met typische kraampjes met een verscheidenheid aan Japanse souvenirs en roadfood.

Kijk eens naar de trendsettende wijken Harajuku en Shibuya in Tokio, waar stijl geen grenzen kent. Harajuku, bekend om zijn gevarieerde roadstyle, is een plek voor wie op zoek is naar dynamische subculturen en bijzonder design

Kawaii-cultuur: leuke en eigenzinnige lekkernijen in Japan
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.