Iedereen, ook mensen die zich identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of LGBTQ, verdient toegang tot seksuele en reproductieve gezondheidszorg. Omdat bij beide de autonomie van een persoon bij zijn meest persoonlijke beslissingen in het geding is, zijn hun gezondheidskwesties en seksuele en reproductieve gezondheidszorg onlosmakelijk met elkaar verbonden.

LGBTQ-personen kunnen behoefte hebben aan genderbevestigende diensten, intieme relaties, screenings op seksueel geweld, hiv- en SOA-tests en behandeling. Seksueel overdraagbare aandoeningen komen steeds vaker voor bij homoseksuele en biseksuele mannen. Chlamydia en gonorroe trichomonas-infecties zijn de meest voorkomende SOA’s bij homo’s en biseksuelen als zij vaak seks hebben met hun partners.De meest voorkomende SOA, het humaan papillomavirus, is een zorg voor personen die homo, biseksueel of andere mannen die seks hebben met mannen zijn. Sommige HPV-stammen kunnen leiden tot genitale en anale wratten, terwijl andere anale en orale kanker kunnen veroorzaken.

De enige nuttige manier voor LGBTQ om hun SOA-status te kennen, is door thuis een SOA test kopen.  Want het is belangrijk om je te laten testen om je gezondheid en die van je partner te beschermen. Als u wilt laten testen op deze veel voorkomende SOA, maar geen symptomen voelt, dus Trichomonas test kopen thuis, omdat het zal nuttig zijn. Een uiterst kleine parasiet is de oorzaak van de SOA trichomonas. Seksspeeltjes delen met een besmette persoon of vaginale gemeenschap hebben zonder condoom zijn twee manieren waarop HPV zich kan verspreiden. Het wordt niet verondersteld te worden overgedragen via orale of anale gemeenschap. Thuis testen op trichomonas kan de volgende voordelen bieden voor LGBTQ zoals een toegankelijke, vertrouwelijke en praktische methode om thuis te screenen op deze veel voorkomende SOA. Een thuistest kopen kan de handigste keuze zijn. als hun testen niet gemakkelijk toegankelijk zijn of als ze een geheime trichomonas test willen. Met een thuistest kunnen zij de totale kosten van de test beoordelen voordat zij een keuze maken, waardoor de kans op onvoorziene medische kosten afneemt.

veel at-home test kits combineren trichomonas testen met testen op andere SOA’s zoals gonorroe, chlamydia en syfilis zijn beschikbaar voor LGBTQ omdat ze ook behoefte hebben aan deze alle testen in de huidige omgeving. 

Conclusie

Kortom, toegankelijke en inclusieve SOA-tests voor LGBTQ-personen zijn cruciaal voor de bevordering van hun seksuele gezondheid en algemeen welzijn. Het is belangrijk te blijven pleiten voor een ruime beschikbaarheid en destigmatisering van deze diensten.

 

LGBTQ-mensen hebben SOA-tests nodig en verdienen die. 
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.